Sala Polivalentă

s3
Adresă:
Sala Polivalenta Cluj-Napoca
Aleea Stadionului nr. 4, Cluj-Napoca
Tel. +40.264.483.160
E-mail: secretariat@polivalentacluj.ro
Web-site: www.polivalentacluj.ro
Capacitate: 7.700 locuri

Sala Polivalentă va fi gazda Campionatului European de gimnastică artistică din 2017, o competiţie deosebit de preţuită de iubitorii sportului din întreaga ţară.
Strălucitoare, radiantă, versaltilă și unică în țară, Sala Polivalentă Cluj-Napoca este cea mai modernă și încăpătoare construcție destinată organizării de evenimente.
Dezvoltată pe 5 niveluri, subsol, parter și etajele 1-3, sala multifuncțională este destinată celor mai diverse activități.

  • Subsolul deservește parcării subterane împărțită în 3 compartimente, capacitatea fiind de 445 de locuri de parcare.
  • Parterul este nivelul unde se realizează accesele în clădire a tuturor categoriilor de participanți la evenimentele din sala multifucțională – public, sportivi, VIP, media și administrație. Tot aici se regăsesc și accesele la spațiile comerciale și la restaurant.
  • Etajul 1 este dedicat în totalitate publicului, având spații generoase pentru garderobe, baruri și grupuri sanitare.
  • Etajul 2 este alocat atât publicului larg cât și invitaților VIP, aceștia din urmă beneficiind de o zonă cu acces separat, care este deservită de loje, bar, săli de conferință și altele. Etajul 3 este nivelul de acces în sala media (car de televiziune, reporteri, comentatori).

Cu o suprafață totală de 38.410 mp și o capacitate de până la 10.000 de locuri, sala poate găzdui cele mai variate evenimente, de la sporturi de contact (judo, box, arte marțiale etc) la gimnastică, hochei, tenis și alte sporturi de echipă (baschet, handbal, volei etc) până la evenimente culturale, corporatiste, conferințe sau concerte.
Sala Polivalentă este cea mai bine dotată sala multifuncțională din România și iese în evidență cubul video unic în țară, cu patru ecrane de mari dimensiuni care transmit imagini full HD, chiar în timpul evenimentelor. Sistemul de încălzire cu panouri solare și panourile fotovoltaice ce permit alimentarea iluminatului de siguranță a clădirii sunt cele mai performante instalate la noi în țară. De asemenea, clădirea este dotată cu un sistem de preluare a apelor pluviale, care sunt reutilizate la grupurile sanitare.
Capacitatea sălii este de 7.227 locuri pe scaune și poate găzdui următoarele sporturi: baschet, handbal, volei, futsal, gimnastică, scrimă, box, karate, judo, aikido, tir cu arcul, badminton, tenis de câmp și tenis de masă. Sala este omologată pentru competiții sportive la standarde naționale și internaționale.

WARM-UP

Sălile de încălzire înaintea concursului oficial (WUP 1 şi WUP 2) se află în acelaşi loc. Acestea sunt echipate cu seturi complete de aparate, plus aparate adiţionale pentru cal şi paralele (masculin), paralele inegale şi bârnă (feminin).